Hollywoodin vaikutus ulottuu joka paikkaan

Hollywoodin elokuvamaailman vaikutukset ulottuvat monen arkeen vaikka asiaa ei tule juurikaan pohtineeksi. Maailman vaikutusvaltaisimpien elokuvastudioiden mahti on voimakas ja sen sivutuotteina syntyy jatkuvasti uusia trendejä ja alakulttuureita. Pukeutuminen, lasten lelut, ruokakulttuuri, liikuntatrendit ja musiikkimaailma kehittyy ja muovautuu paljolti Hollywoodissa alulle laitettujen ideoiden avulla. Vaikutuksen positiivisuudesta voi varmasti olla montaa mieltä.Hollywood

Kassamagneetit kopioidaan muuallekin

Kassamagneettielokuviin panostetaan paljon rahaa, joten niistä odotetaan myös paljon lipputuloja. Elokuvien katsojat ovat yksi osa niitä mutta oheistuotteilla on myös usein paljon kysyntää. Star Wars -leffan oheistuotteita on tarjolla leluhyllyissä, vaatekaupoissa ja jopa ruokakauppojen hyllyillä. Erityisesti nuorisoa kiinnostaa hankkia itselleen oman suosikkileffan rekvisiittaa. Elokuvatähdet ovat seurattuja sosiaalisessa mediassa, heidän tyyliä jäljitellään eri puolilla maailmaa, tapa pukea farkut tai tennarin erikoiset nauhat saattavat levitä hetkessä mantereelta toiselle. Vaatteiden lisäksi elokuvista ja näyttelijöiltä kopioidaan kuntoiluharrastuksia ja dieettejä. Se mikä on tänään suosittua Hollywoodissa, on huomenna pop muualla.Elokuvamaailma on vahvasti läsnä peleissä, sillä useista elokuvista tuotetaan julkaisun jälkeen myös peli. Moni haluaa uppoutua hyvän elokuvan tai suosikkinäyttelijän pelimaailmaan elokuvaa lähemmin, peli tekee toiminnasta interaktiivista. Nettikasinovertailu -sivustolta löytyy lukuisia elokuvamaailmaan perustuvia kolikkopelejä, kuten esimerkiksi Hollywood-peli. Osa elokuvista on muokattu pelimaailmaan sopiviksi vuosikymmenien takaa, pintansa pitävien elokuvien suosio ei haihdu ja pelimaailmassa ne saavat uutta potkua vanhaan tuttuun juttuun.

Hollywoodista Bollywoodiin

Hollywoodin sivutuotteina ovat syntyneet paikalliset elokuvamaailmat kuten hindileffojen tuotantokeskus Bollywood ja telungaleffojen Tollywood. Nämä taas ovat muokanneet omia trendejään kuten Bollywood-musiikin innoittaman bollyfitness-jumpan. Monet trendit, jotka liittyvät ruokaan ja kuntoiluun ovat muokkautuneet niin monen ilmiön kautta saapuessaan kuluttajan tietouteen vaikkapa Suomessa, ettei niiden yhteyttä Hollywoodiin enää huomaa.Jättileffoja tuottava megamaailma on kuitenkin unelmien tehdas, jossa muutamien harvojen näyttelijähaaveista tehdään totta, samalla kun luodaan tulevia pienempiä ja isompia muotivillityksiä.